• AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde - Oostrum

AYNI  Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Henny Jilesen - van Kempen

(Kleuren-) Meridiaan-therapie


Ik werk vanuit een holistische visie: de mens is meer dan een lichaam. De holistische visie, ook wel de 4-ledige mens genoemd, bestaat uit 4 niveaus: fysiek (het orgaan zelf), etherisch (werking van organen), astraal (emotie) en het eigen unieke IK. De vier niveaus werken allemaal samen. De gezonde mens is op alle vier de niveaus in balans.
Het menselijk lichaam kent buiten de bloedvaten, lymfevaten, zenuwen ook energiebanen. Binnen de (kleuren-) meridiaan therapie ligt de focus op de energiebanen, ook wel meridianen genoemd. De meridianen vormen het energiestelsel, waarop de acupunctuur punten liggen. Normaal gesproken kan het lichaam schommelingen in energie zelf reguleren. Door uiteenlopende redenen kan de energie in een lichaam echter voor langere tijd geblokkeerd zijn. Als je lichaam deze onbalans niet kan opvangen gaat dit energietekort zich uiten in klachten. Deze klachten kunnen zich openbaren op alle vier de niveaus. Enkele voorbeelden per niveau: fysiek; een orgaan wordt ziek. Etherisch; de circulatie blokkeert. Astraal; mensen raken emotioneel in onbalans. Vanuit je eigen unieke ik; je voelt je niet meer jezelf.

"Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen".

Veel klachten ontstaan niet ineens. Door op tijd naar je lichaam te luisteren kun je al veel voorkomen. Als therapeut wil ik je helpen bewust te worden van de signalen van je lichaam, samen uitzoeken waarom het lichaam deze signalen afgeeft en wat je hier aan kunt doen.

Klachten die behandeld kunnen worden met (kleuren-) meridiaantherapie:

Spijsverteringsklachten
Gewrichts- en spierklachten
Vermoeidheidsklachten
Immuniteitsproblemen
Huidklachten
Voedingsintoleranties
Burn-out
Onbegrepen pijnen

Littekens (tatoeages), die storen op één of meerdere meridianen, kunnen leiden tot een blokkade. Door bindweefsel vorming van de huid is de energiedoorstroming geremd of geblokkeerd. Door met kleurfrequentie over het litteken te gaan verdwijnt de blokkade en is er meer kans dat littekens milder worden. De energie kan weer circuleren. De samenhang met het orgaan, orgaanstelsel of gebied welke deze meridiaan vertegenwoordigt wordt weer van energie voorzien. Klachten zullen door de herstelde energie voorziening verminderen of verdwijnen.

Het beïnvloeden van het lichaam d.m.v. kleur is niet belastend en kan samen met een reguliere behandeling plaats vinden.
De behandeling is ook bijzonder geschikt voor kinderen.  

Licht heeft de mens nodig om te kunnen leven en om te kunnen functioneren.
Donker heeft de mens nodig om het lichaam te laten herstellen.
Licht is nodig om in actie te komen.
Kleuren hebben allemaal een eigen functie om het lichaam en geest gezond te houden.

Licht is opgebouwd uit kleuren. Dit noemen ze het kleurspectrum. Denk aan bijvoorbeeld een regenboog.

Matrix Werken met kleuren THz

Elke kleur heeft zijn eigen trilling (Hz). Elke meridiaan, orgaan, orgaanstelsel of lichaamsgebied heeft een eigen kleur(trilling) nodig. Het lichaam heeft alle kleuren van het licht nodig om in balans (gezond) te blijven. Mist het lichaam een bepaalde kleur(trilling) dan zal het een onbalans van energie geven waardoor het lichaam ziek kan worden. Kleur wordt opgenomen in het lichaam door fotonen. Dit zijn gevoelige deeltjes in de cellen die door kleur geprikkeld worden en signalen/energie in het lichaam afgeven. 

Door bij klachten van een orgaan, orgaanstelsel of gebied de juiste kleur te gebruiken, kunnen we meridianen (energiebanen) beïnvloeden. Dit stimuleren van een of meerdere energiebanen kan met kleurtrilling (frequentie). Het stimuleren gebeurd door: het instralen van kleurtrilling middels een specifieke lichtpen, specifieke lichtbundels op acupuntuurpunten of reflexzones of door middels van het dragen van specifieke kleur(trilling) homeopatische korrels. De blokkade(s) wordt opgelost waardoor het zelfgenezendvermogen weer geactiveerd wordt en klachten verminderen of verdwijnen.