• AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde - Leunen

AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Henny Jilesen - van Kempen

Het lichaam geeft antwoord

‘Motiverend en inspirerend op zoek gaan met de cliënt om mogelijkheden te zoeken om de lichaamsenergie te optimaliseren en belastende patronen te doorbreken en te streven naar een goede balans van lichaam en geest.’
Dit is waar ik als therapeut samen met de cliënt voor wil gaan.

Voordat ik aan de opleiding kleuren(meridiaan)therapie ben begonnen, heb ik al kennis gemaakt met andere richtingen binnen de alternatieve geneeswijze. Mijn zoektocht naar … (hoe kan ik bijdragen aan de gezondheid van anderen of wat is er nog meer in het leven?) is begonnen in 2001. De cursus Reiki 1 en Reiki 2 hebben mij een verdieping van de zin van het leven gegeven. Later zijn de Bach-Bloesem remedies op mijn pad gekomen. In 2010 heb ik de basismodule Celzouttherapie volgens Dr. Schüssler gevolgd en een cursus Kruidenleer in België.  In mijn praktijk maak ik gebruik van een handroede / biotensor. 

De motivatie om naar een complete opleiding te zoeken was gewekt. In 2011 ben ik gestart met het behalen van mijn HBO medische vakken  (in 2015 nogmaals volgens PLATO-eisen). Door de opgedane kennis in voorafgaande jaren was ik op zoek naar een uitdagende opleiding waarbij ik deze opgedane kennis kon bundelen en nieuwe kennis zou kunnen toevoegen. in 2012 ben ik begonnen aan de vierjarige opleiding Matrix Kleuren therapie. Sinds 1 januari 2017 ben ik gecertificeerd Matrix Kleuren(meridiaan)therapeut en ingeschreven bij het R.B.C.Z.

Kleuren(meridiaan)therapie laat het lichaam voelen waar blokkades zitten. Door naar de rugreflexzones te kijken krijg je een beeld waar mogelijk blokkades kunnen zitten. Niet alleen ikzelf als therapeut kan dit voelen maar in veel gevallen voelt de cliënt
ook waar blokkades zitten. Het mooie van deze therapie is dat HET LICHAAM ZELF ANTWOORD GEEFT in welke richting je moet zoeken tijdens de behandeling. Bindweefselspanning en rugreflexzones vertellen waar energie verminderd is. Door met kleurenfrequenties op het lichaam te werken kan het zelfgenezend vermogen extra worden stuurd en gestimuleerd, waardoor klachten verminderen.

Vanaf 2017 heb ik meerdere bijscholingen Kleurenpunctuur gevolgd. Met een speciale lichtpen wordt licht/kleur ingestraald op acupunctuurpunten en/of huidzones. De huid neemt deze lichtimpulsen op. De behandeling is pijnloos en bijzonder geschikt voor kinderen.

In 2018 ben ik de opleiding Systemisch werken gestart. Hiermee kan ik cliënten helpen het onwetende zichtbaar te krijgen. Het geeft duidelijkheid waar blokkades zitten waar de cliënt tegenaan loopt. Deze vorm van hulpverlening kan gecombineerd worden tijdens de reflexzone therapie om zo een bredere kijk te krijgen van de problematiek en dus ook het zoeken naar de juiste oplossing. 

Kleuren(meridiaan)therapie en het uitdragen van kennis over gezondheid is mijn passie geworden en ik hoop dit met cliënten te mogen delen.

Ik wens u een goede gezondheid toe en hoop hier actief een bijdrage aan te mogen leveren. 

Groetjes Henny