• AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde - Leunen

AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Henny Jilesen - van Kempen

Natuurgeneeskundige therapie

Mijn aandeel als Kleuren(meridiaan)therapeut valt binnen de alternatieve gezondheidzorg. Het beïnvloeden van het lichaam d.m.v. kleur. De behandeling is niet belastend voor het lichaam en kan samen met een reguliere behandeling plaats vinden. De behandeling is ook bijzonder geschikt voor kinderen.  
Ik werk vanuit een holistische visie: de mens is meer dan een lichaam. De holistische visie, ook wel de 4-ledige mens genoemd, bestaat uit 4 niveaus: fysiek (het orgaan zelf), etherisch (werking van organen), astraal (emotie) en het eigen unieke IK. De vier niveaus werken allemaal samen. De gezonde mens is op alle vier de niveaus in balans.
Het menselijk lichaam kent buiten de bloedvaten, lymfevaten, zenuwen ook energiebanen. Binnen de kleuren(meridiaan)therapie focussen wij op deze energiebanen. De energiebanen, ook wel meridianen genoemd vormen een meridiaan stelsel, waarop de acupunctuur punten liggen. Normaal gesproken kan het lichaam schommelingen in energie zelf reguleren. Door uiteenlopende redenen kan de energie in een lichaam echter voor langere tijd geblokkeerd zijn of de energie kan opraken. Als het lichaam deze onbalans niet kan opvangen gaat dit energietekort zich uiten in klachten. Deze klachten kunnen zich openbaren op alle vier de niveaus. Enkele voorbeelden per niveau: fysiek; een orgaan wordt ziek. Etherisch; de circulatie blokkeert. Astraal; mensen raken emotioneel in onbalans. Vanuit je eigen unieke ik; je voelt je niet meer jezelf.
Veel klachten ontstaan niet ineens. Door op tijd naar je lichaam te luisteren kun je al veel voorkomen. Mensen weten vaak wel wat goed voor ze is, maar moeten daar ook in het dagelijks leven mee aan de slag. Bewustwording van waarom dingen gebeuren en wat men er zelf aan kan bijdragen zijn daarom erg belangrijk. Als therapeut wil ik de cliënt leren bewust te worden dat het lichaam signalen afgeeft en leren voelen wat er gebeurt in het lichaam.

Klachten die behandeld kunnen worden met kleuren(meridiaan)therapie:

Spijsverteringsklachten
Gewrichts- en spierklachten
Vermoeidheid 
Immuniteitsproblemen
Huidklachten
Voedingsintoleranties
Burn-out
Onbegrepen pijnen

"Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen".

Therapie met kleuren

Licht heeft de mens nodig om te kunnen leven en om te kunnen functioneren. Donker heeft de mens nodig om het lichaam te laten herstellen. Licht is opgebouwd uit kleuren. Dit noemen ze het kleurspectrum. Denk aan bijvoorbeeld een regenboog.

Matrix Werken met kleuren THz

Elke kleur heeft zijn eigen trilling (Hz). Elke meridiaan, orgaan, orgaanstelsel of lichaamsgebied heeft een eigen kleur(trilling).Het lichaam heeft alle kleuren van het licht nodig om in balans (gezond) te blijven. Mist het lichaam een bepaalde kleur(trilling) zal het een onbalans van energie geven waardoor het lichaam ziek kan worden. Kleur  wordt opgenomen in het lichaam door fotonen. Dit zijn gevoelige deeltjes in de cellen die door kleur geprikkeld worden en signalen/energie in het lichaam afgeven. 

Door bij klachten van een orgaan, orgaanstelsel of gebied de juiste kleur te gebruiken, kunnen we meridianen (energiebanen) beïnvloeden. Dit stimuleren van een of meerdere energiebanen kan met kleurtrilling (frequentie) d.m.v. instralen met een specifieke lichtpen met kleurtrilling specifieke lichtbundels op een acupunctuurpunt of reflexzone, of door middel van de specifieke kleur(trilling) homeopatische korrels, gedragen op het lichaam. De blokkade(s) worden opgelost waardoor het zelfgenezendvermogen weer geactiveerd wordt en klachten verminderen of verdwijnen.