• AYNI Praktijk voor Natuurgeneeskunde - Oostrum

AYNI  Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Henny Jilesen - van Kempen

Rugreflexzone therapie

Het lichaam geeft zelf het antwoord door huidspanningsverschillen.

Door middel van een intakegesprek met jou probeer ik de rode draad van het ontstaan van jouw klacht(en) helder te krijgen. Door naar de rugreflexzones te kijken kan ik verbanden leggen met de huidige klachten. Door instralen van gekleurde lichtbundels, homeopathische korrels met kleurfrequentie of door bindweefsel massage werk ik op de meridianen en hun acupunctuurpunten en kan ik de bindweefselspanning beïnvloeden. Jouw lichaam (en geest) kan alleen goed functioneren als er geen spanning vastzit. 
Door te testen wat nodig is om de bindweefselspanning van zones te veranderen, kan ik opmaken welke blokkade(s) er opgeheven kunnen worden, is energie te sturen en/of energie kan worden toegevoegd aan een meridiaan, orgaan of lichaamsgebied.
Als de bindweefselspanning is verdwenen kan de balans van je lichaam zich weer gaan herstellen en wordt het zelfgenezend vermogen van je  lichaam weer gestimuleerd. Hierdoor verdwijnen of verminderen klachten. Je kunt hier denken aan spijsverteringsklachten, spier- en gewrichtsklachten, huidklachten, vermoeidheid, etc. 

Zie ook kleuren-meridiaantherapie.